aşk...

YALANLARDAKİ DOĞRU


Yalan gerçeği saptırmak karşındaki insanı aldatmak için söylenen söz. Sözlük anlamı bu ama gerçekte yalan bumu? bence değil bu sadece bi yabancıya karşı söylenen veya önem vermediğimiz insanlara karşı söylediğimiz bi türü tam olarak açıklayıcı değil. Devamı gelmedikçe gerekli ama esiri olmama koşuluyla, karşımızdaki insana verdiğimiz değerin başka bir göstergesi. İki dakika geç gittiğimiz randevularımızda bile arka arkaya savurdugumuz bahanelerde bir yalan. İçinizde ne alakası var bahane ayrı yalan ayrı diyenlerde olabilir düşünürsek bahenelerimizin hangisi doğru? Hiçbiri. aşkım trafik vardı, hocam uyuya kamışım, kanky işim var gelemem... Eee madem söylediklerimiz doğru değil bunlar neden bahane? Hepsi yalan:) O zaman bunları tek bir gaye için söylüyoruz karşımızdakini kırmamak, gerçeklerden saklanmak, birazda tembelikten... Bahaneler olmadan örneklerimizi tekrarlasak ne olurdu peki? Aşkım randevumuzu pek önemsemedim ha beş dakka önce ha beş dakka sonra, Hocam uyku dersinizden daha güzel dersemi gelseydim, Kanky senden önemli şeyler var hayatta niye geleyim... Kullandığımız sözcüklerden sonra kim kimin yüzüne bakabilcek? Sevimli kahraman pinokyo yalan söylediği anlaşılacağını bile bile söylüyorsa biz eminim durmadan bişeyler sıkıyoruzdur. Önemli olan ilk başta dediğimiz gibi devamı gelmesin esiri olmayalım.
Yalanlardaki doğru: karşımızdaki insana verdiğimiz değerin başka bir döstergesi dedik fakat sevdiğimiz insanlara öyle değerler verelimki ne beş dakika geç kalıp bahane uyduralım, nede sen daha iyilrine layıksın deyip incitmemek adına saf yerine koyalım. istersek yalana hayatımızda yer yok bunun kararını biz vericez...
Yalana değişik bir açıdan bakmaya çalıştım karşımızdaki insanın her açığını yakalayıp neden böyle dedin demeyi bırakıp neden böyle söylediğini düşünelim BELKİDE BİZİ KIRMAMAK ADINADIR;)